Autoruit vervangen

Hebt u ruitschade die niet meer gerepareerd kan worden? Dan kunnen we uw autoruit vervangen. We zijn aangesloten bij FOCWA en Glasgarant en bieden excellente service, topkwaliteit en levenslange garantie.

Bent u verzekerd tegen ruitschade, dan zijn er aan de vervanging voor u geen kosten verbonden. Een autoruit vervangen kan bij ons in de werkplaats of bij u op locatie met onze mobiele service. Neem contact op voor een afspraak of prijsopgave.

Repareren of vervangen?

In zo’n 60% van de gevallen kan een voorruit gewoon gerepareerd worden. Bij de overige 40% is de beschadiging te groot en moet de autoruit vervangen worden.

Over het algemeen geldt dat een beschadiging tot een grootte van een muntstuk van 2 euro vervangen kan worden. Als de beschadiging groter is, moeten we meestal een nieuwe ruit plaatsen.

Autoruit vervangen: kwaliteit

Wij maken alleen gebruik van originele ruiten. De ruiten zijn afkomstig van de leveranciers die ook aan de autofabrikanten leveren. Daarnaast gebruiken we bij de montage uitsluitend originele en hoogwaardige kit. Kortom, uw nieuwe ruit heeft dezelfde kwaliteit als de oorspronkelijke ruit. U krijgt dan ook een levenslange garantie op de montage!

De nieuwste technologieën

Moderne auto’s zijn vaak uitgerust met allerlei technische hulpmiddelen in de voorruit. Denk aan licht- en regensensoren of voorruitverwarming. Ook zijn er speciale rijhulpsystemen die met gebruik van camera’s achter de voorruit ondersteuning bieden tijdens het rijden. Met dergelijke systemen kan de bestuurder bijvoorbeeld gewaarschuwd worden bij het afwijken van de rijstrook (Lane Departure Warning), kan de auto de afstand automatisch regelen of een noodstop maken als er een botsing dreigt.

Na vervanging van de autoruit, zorgen we ervoor dat al die sensoren en systemen weer netjes aangesloten worden. Ook wordt alles zorgvuldig opnieuw gekalibreerd, zodat de systemen weer op de juiste manier functioneren.

Onze monteurs worden jaarlijks bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de laatste technieken op dit gebied. Zo kunt u altijd rekenen op deskundige montage en een juiste afstelling van sensor- en camerasystemen in de ruit.

Achterruit en zijruit vervangen

Bij beschadigde achterruiten en zijruiten is reparatie niet mogelijk en zullen de ruiten altijd vervangen moeten worden. Vooral bij inbraakschade is snel handelen noodzakelijk: u wilt uw auto immers niet met een ingeslagen ruit laten staan.

Met onze 24-uursservice is de oplossing altijd bij de hand. En mocht het plaatsen van een nieuwe ruit niet meteen mogelijk zijn, dan maken we gebruik van een stevige en op maat gesneden lexaan noodruit.

Autoruit vervangen zonder eigen risico

Als u verzekerd bent tegen ruitschade, wordt het vervangen van de autoruit gedekt door de verzekering. Wij handelen alles verder af met uw verzekeraar.

Een autoruit vervangen zonder eigen risico is mogelijk: dat hangt af van uw polisvoorwaarden. Aangezien wij als aangesloten hersteller samenwerken met verzekeraars, bieden verzekeringsmaatschappijen soms een (volledige) korting op het eigen risico. Wij vragen dit graag voor u na.

Wilt u meer weten over de kosten van ruitvervanging, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Probleemgevallen? Ja, graag!

Ruitvervanging bij bijzondere auto’s is zeker niet gemakkelijk. Montage vereist specifieke kunde. En vind zo snel maar eens een geschikte ruit voor een camper, een oude Amerikaan of een oldtimer.

Wanneer écht vakmanschap is vereist, bent u bij ons aan het juiste adres. We struinen voor u de autoclubs en verzamelaars af, checken forums en bellen rond. Nét zolang tot we de geschikte ruit vinden. Met onze uitgebreide ervaring zorgen we vervolgens voor een perfecte montage. Bijzonder voertuig of probleemgeval? We helpen u graag verder!