Sterretje repareren

Sterretje in de ruit? Blijf niet doorrijden bij ruitschade en laat het sterretje repareren. Dit voorkomt verdere schade door scheurvorming. Als u verzekerd bent tegen ruitschade, kost sterreparatie u niets.

Wij zijn specialist in ruitschadeherstel: levenslange garantie en mobiele service op locatie! Neem contact op voor een afspraak.

Sterreparatie: herstel van ruitschade

Ruitschade wordt meestal veroorzaakt door steenslag. Vooral bij hogere snelheden op de snelweg kunnen opspattende steentjes de voorruit lelijk beschadigen. Steenslag kan een putje of een sterretje in de ruit veroorzaken.

Bij ruitschade is het belangrijk om het sterretje snel te repareren:

  • Veiligheid. Een sterretje kan door temperatuurwisselingen of oneffenheden in de weg zomaar uitscheuren of barsten. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren door plotseling verminderd zicht. En wist u bijvoorbeeld dat een beschadigde voorruit de werking van airbags vermindert en de stijfheid van de carrosserie verzwakt?
  • Kosten. Als een sterretje verandert in een scheur of barst is reparatie meestal niet meer mogelijk en zal uw voorruit geheel vervangen moeten worden. Als u er snel bij bent, bespaart u dus een hoop kosten.
  • APK. Uw auto wordt afgekeurd bij de APK als een sterretje in de voorruit in het directe gezichtsveld ligt en groter is dan twintig millimeter.

Ruitschade voorkomen

Ruitschade is vervelend, maar kun je er ook iets tegen doen? Je kunt het nooit geheel voorkomen, maar je kunt het risico op ruitschade wel verkleinen met deze tips:

  • Houd altijd voldoende afstand tot je voorligger. Steentjes kunnen opspatten via de banden van andere auto’s en sterretjes veroorzaken in de voorruit.
  • Rijd langzamer bij wegwerkzaamheden. Meestal staan er borden voor een maximale snelheid van 30 km/uur en dat is niet voor niets. Bij wegwerkzaamheden ligt er meer losliggend puin, asfalt en steentjes op de weg. Dat kan gemakkelijk opspatten en ruitschade veroorzaken.
  • Wees extra voorzichtig als je grote spullen vervoert. Ze kunnen verschuiven tijdens het rijden en tegen een ruit aan knallen. En bij voorwerpen die uitsteken kan ruitschade ontstaan door roekeloos het portier of de achterklep dicht te gooien.
  • Een sterretje in de ruit geeft extra risico op barsten en scheuren bij grote temperatuurswisselingen. Heeft uw auto uren in de brandende zon gestaan, zet dan niet gelijk de airconditioning op de hoogste stand. En als de ramen in de winter bevroren zijn, ontdooi ze dan zeker niet met heet water.

Sterretje repareren kosten

Wat zijn de kosten voor sterreparatie?

Als u verzekerd bent tegen ruitschade, hebt u geen kosten om het sterretje te laten repareren. Reparatie is dan geheel gratis. U hoeft hiervoor zelf niets te regelen: wij handelen de zaak volledig af met uw verzekeringsmaatschappij.

Autoglaz werkt samen met verzekeraars, is aangesloten bij FOCWA en heeft een hoge Glasgarant-score. Kiest u voor ons, dan kiest u voor veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bent u niet verzekerd tegen ruitschade? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij herstellen vakkundig en snel en u kunt rekenen op kwaliteit tegen een gunstige prijs. U krijgt levenslange garantie op ruitherstel.

Sterretje repareren of ruit vervangen?

We kijken altijd eerst of het sterretje gerepareerd kan worden. Reparatie is immers sneller en goedkoper dan vervanging van de ruit. Is het sterretje in de voorruit te groot, dan is reparatie niet meer mogelijk en moeten we de autoruit vervangen.

Preventiesticker bij autoruitschade

Hebt u ruitschade? Dan is het altijd handig om een preventiesticker bij de hand te hebben. U plakt de doorzichtige sticker over het sterretje heen. Zo kan vocht en vuil niet in het sterretje terechtkomen.

Een preventiesticker verkleint het risico op doorscheuren en geeft een mooier resultaat bij ruitherstel. Bij onze Autoglaz-vestiging kunt u gratis een preventiesticker afhalen.

Levenslange garantie en mobiele service

Wij maken alleen gebruik van de beste materialen van de hoogste kwaliteit. We geven u dan ook levenslange garantie op een uitgevoerde sterreparatie.

Voor het repareren van een sterretje bent u altijd welkom op onze vestiging aan de Schoolstraat 60a in Moergestel. Maar soms is het natuurlijk handig als u niet op pad hoeft. Met onze mobiele service repareren we een sterretje op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of op uw werk. Zo kost het u geen extra tijd en wordt uw voorruit gerepareerd zonder dat u er verder omkijken naar heeft. Dat is nog eens 5-sterrenservice!